Menu

Elhunyt dr. Bálint Péter (1955 - 2015)

2015-03-24 14:46:27

 

A jászberényi kórház és a város lakossága is megrendüléssel értesült dr. Bálint Péter osztályvezető főorvos mai váratlan halálhíréről. A gyermekosztály elhivatott főorvosát álmában érte a halál, májusban lett volna 60 éves.

 

Bálint Pénter 1955. május 9-én született Gyulán. A Szent Erzsébet Kórházban 2007 novembere óta dolgozott. Kezdetben a csecsemő- és gyermek osztály osztályvezető főorvosa, később az intézmény megbízott orvosigazgatója volt. 2010 májusától 2012 novemberéig a kórház ügyvezetői posztját töltötte be.


Munkáját a kórház iránti feltétlen elkötelezettség, odaadás és sokszor az önfeláldozás jellemezte. Orvosvezetői és intézményvezetői tevékenységét kiváló színvonalon végezte, amely a kórház magas szakmai színvonalú betegellátásában és a gazdasági egyensúly - lehetőségek szerinti - biztosításában nyilvánult meg. Vezetőként beosztottaival mindig emberséges és lojális volt. Döntéseiben mindig a beteg, az ember és a feltétlen igazságosság állt a középpontban. Ennek eredményeként feltétlen megbecsülést vívott ki vezetőtársai és a kórház dolgozói körében.

 

alt

 

 

Igen nehéz időszakban - cégvezető nélkül - 4 hónapig egyszemélyben irányította a kórház szakmai és gazdasági tevékenységét. Jelentős szerepe volt abban, hogy az intézmény a nehéz gazdasági körülmények ellenére is meg tudta valósítani a biztonságos betegellátást. Munkáját áthatotta az az elhivatottság és segítőkészség, amely abban testesült meg, hogy immár több mint 12 éve a Magyar Johannita Lovagrend tiszteleti lovagja és több mint 20 éve a Johannita Segítő Szolgálat Hódmezővásárhelyi Szervezetének alelnöke volt.

 

Munkáját a szakmai tudás, megbízhatóság, és eredményesség, jellemezte, amelynek elismeréséül a város 2013-ban méltónak találta a Jászberény Város Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díjra. Az elismerést a város napján vehette át.

 

Szerkesztőségünk részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

 

Jászkürt/TutiHír.hu

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít