Menu

Vasárnap Gödöllőn kezdik a rájátszást a lányok

2015-03-20 16:26:41

 

 

Nincs igazán irigylésre méltó helyzetben Deme Gábor, a Jászberényi Röplabda Klub NB I-es női csapatának vezetőedzője. Újonc együttese a 7. helyen zárta az alapszakaszt, s ezzel már teljesítette az elvárásokat – 8 közé kerülés –, ám titkon többre vágytak a JRK-nál. A Gödöllő elleni negyeddöntő párharc előtt viszont sok gonddal küzd a gárda.


Nem elég, hogy a 4 közé az egyik legerősebb magyar gárda „testén” vezetne az újonc jászberényiek útja, még sok egyéb tényező is hátráltatta felkészülésüket a párharcra. Ivana Gardovicot még az alapszakasz végén „elvesztette” az együttes, aki az egyik hazai mérkőzésen szenvedett térdszalag-szakadást. A jó hír vele kapcsolatban, hogy hétfőn sikeres operáción esett át, s bár felépülése hónapokat vehet igénybe, van esély arra, hogy Jászberényben folytathatja majd pályafutását.

 

alt


A bosnyák ütő elvesztése után a negyeddöntőre készülő berényi alakulat egyik felkészülési mérkőzésén Bojana Tesevic is megsérült. Combizom sérülése 3-4 hetes pihenőt igényel, azaz ő sem lesz bevethető a gödöllőiek ellen. Kérdéses Kriegel Zsófia játéka is, aki egykori csapata ellen minden bizonnyal kettős erővel bizonyítana, ám elképzelhető, hogy sérülése miatt ő sem lesz ott a pályán vasárnap. A sérülések mellett egy családi gyász is megzavarta az együttes felkészülését. Pető Tamara édesapja hunyt el.


Ennyi negatívum után foglalkozzunk egy pozitívummal is. A gödöllőiek elleni párharcra készülő jászberényi röplabdás lányokat nőnap alkalmából egy kellemes meglepetés érte. Mészáros János, akit a röplabdázás szerelmeseinek nem kell bemutatni – a csapat támogatójának számít – a nőnap alkalmából meghívta a csapatot egy ünnepi ebédre. Jásztelken a Kuli Mátyásné Kisvendéglőjében rendezett találkozón a tulajdonos Jolika néni olyan magyaros ebéddel lepte meg a lányokat, hogy azok bizony nem győztek csodálkozni. Húsleves csigatésztával és főtt marhahússal, rántott csirke és rántott karfiol, kolbász és hurka savanyúsággal és francia salátával volt a menü, melynek betetőzése a fenséges ízű mazsolás keltkalács volt. Az ebéd mellé pedig minden lánynak járt egy tulipán is.

alt

Na, de vissza a gödöllőiek elleni felkészüléshez. A mieink a békéscsabaiakkal ott és nálunk is, valamint a TF csapatával a hűtőgépgyári csarnokban játszottak felkészülési mérkőzést. Ezeken természetesen nem az eredmény, hanem a gyakorlás volt a csapatok számára a legfontosabb. Egy biztos, teljes csapatta sem lett volna könnyű dolgunk a gödöllőiek ellen, de remélhetőleg ez a sérüléshullám még inkább összekovácsolta a lányokat.


A négy negyeddöntőből egyébként egy már csütörtökön megkezdődött. A békéscsabaiak és a nyíregyháziak három győzelemig játszanak egymással. Az első találkozót Békéscsabán rendezték, s óriási küzdelemben a hazaiak nyertek 3-1-re.


Amit külön érdemes még hangsúlyozni, hogy lányainknak ebben a helyzetben még hatványozottabban szüksége lesz szurkolóik támogatására. Éppen ezért az egyesület vezetése és a csapat tagjai is azt kérik, hogy aki teheti, az már a vasárnapi, gödöllői találkozóra is kísérje el ez együttest és adjon is hangot véleményének: Hajrá Jászberény! Hajrá JRK!!!


A bajnoki kiírás szerint az 1-8. és 2-7. párban két győzelemig, a 3-6. és 4-5. párban három győzelemig tartanak a párharcok a legjobb 4 közé jutásért.


A párosítások:


Vasas-Óbuda (1.) – BITT Kaposvári NRC (8.)

TEVA Gödöllői RC (2.) – Jászberényi RK (7.)

LINAMAR-BRSE (3.) – FATUM Nyírsuli (6.)

Aluprof-TF-Budapest (4.) – UTE (5.)


A mieink negyeddöntő mérkőzéseinek időpontjai:

1. mérkőzés – 2015. március 22. (vasárnap)

18.00 óra: TEVA Gödöllői RC – Jászberényi RK


2. mérkőzés – 2015. március 27. (péntek)

18.30 óra: Jászberényi RK – TEVA Gödöllői RC


3. mérkőzés (amennyiben szükséges) – 2015. április 5. (vasárnap)


18.00 óra: TEVA Gödöllői RC – Jászberényi RK


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít