Menu

Elismerés a tehetséggondozásért a hegedűtanárnőnek

2015-03-20 10:42:57

 

Bernhardt Andrásné Évike, a Palotásy János Zeneiskola hegedűtanára március 18-án vehette át Budapesten a MOL Tehetséggondozási Díját.

 

A díjat korábban olyan (budapesti és pécsi) zenepedagógusok kapták meg, akik válogatott tehetségekkel dolgoznak, hozzájuk bejutni csak a legtehetségesebbeknek van esélye. Kisvárosból származó tanár nem szerepel a korábbi díjazottak között. A zeneiskolából eddig senkit nem jelöltek a díjra, most is titokban készítették elő a nominálást, a díjazott is csak akkor értesült a jelölésről, amikor már megérkezett az értesítés arról, hogy őt találták méltónak a díjra.


alt- Első sikeres próbálkozásunk, a zeneiskolában folyó magas színvonalú munka megbecsülését is jelenti, természetesen nem vitatva el a tanárnő érdemeit – fogalmazott a tanárnőt jelölő Farkasné Szőke Tünde, a zeneiskola intézményvezető-helyettese.


Bernhardt Andrásné méltatásából kiderül, 1974 szeptembere óta neveli a hegedűs növendékeket. 1987 óta tanít a Palotásy János Zeneiskolában, az idei tanév végén vonul nyugdíjba. Szakma iránti elhivatottságát jelzik növendékeinek sikerei, személyiségfejlesztésben elért eredményei. Tanítványai középiskolai éveik alatt is ragaszkodnak személyéhez, visszajárnak hozzá továbbképző osztályba. Nem a külsőségekre fókuszál, hanem a növendékekkel való belső kapcsolatot ötvözi az eredményekkel. A kisebbeknek „tyúkanyó”, a nagyobbaknak „művésztárs”.


A kötelezettségeken túl messzemenőkig szívén viseli a növendékek értelmi és érzelmi nevelését. Iskolai szünetekben sem hagyja szellemi táplálék és szakmai felügyelet nélkül az arra fogékony tanítványait. A tehetségeket és a támogatásra szorulókat felkarolja, önzetlenül segíti. Roma növendékekkel és szüleikkel kifejezetten jó a kapcsolata.


Pedagógusi pályája során nem halmozták el díjakkal és kitüntetésekkel. Szerényen és a szakma iránti alázattal „tette a dolgát”. Megyei és országos versenyeken szerepeltek növendékei szép eredményekkel, a legtehetségesebbeket hozzásegítette az eredményes zenei pályaválasztásukhoz.


Zenei pályán maradt tanítványai, illetve folytatták tanulmányaikat:


Lovász András
hegedűkészítő mester
Rácz József hegedűművész
Horváth Sándor népzenész, prímás.
Suki Tibor, Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola
Réz István Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola Kecskemét


A MOL Tehetséggondozásért Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik meglátják a fiatal tehetségekben, sportolókban, művészekben a lehetőséget, és bátorítják első lépéseiket. A legérdemesebb jelöltek közül évente egyszer az Új Európa Alapítvány kuratórium 3-3 személyt választ ki a sport, a művészet, valamint a tudomány területeiről, és a MOL Tehetséggondozásért díjban részesíti.


A Tehetséggondozásért díj anyagi és erkölcsi elismerés, a díj értéke 500.000 forint személyenként. A jelölések benyújtása folyamatos.

 

TutiHír

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít