Menu

A Jobbik meg akarja találni a felelősöket

2015-03-19 17:46:35

 

Alig néhány héttel a Dalkia-ügyet vizsgáló adhoc bizottság megalakulása után a Jobbik Jászberényi Szervezete máris szükségesnek érezte, hogy a nyilvánossághoz forduljon a bizottság munkájával, illetve az ügy felderítésével kapcsolatosan.


A polgármesteri hivatal elé keddre (március 17.) összehívott sajtótájékoztatón Budai Lóránt, önkormányzati képviselő, a párt helyi elnöke elmondta, beigazolódott az a félelmük, hogy a bizottság nem akarja majd megnevezni a 750 millió forintos kifizetési kötelezettség felelőseit.

 

alt




- A vizsgálóbizottság mindösszesen arra jött létre, hogy az ügy részleteit feltárja. Mi ezzel szemben úgy véljük, fontos a felelősök megtalálása és nem elégszünk meg azzal, hogy a testület tagjai magukat vizsgálják. Szerintünk szükséges külsős szakértők bevonása az ügy vizsgálatába, mert fenntartásaink vannak a bizottság összetételével kapcsolatban – fogalmazott Budai Lóránt.


Képviselőtársa és a párt helyi alelnöke, Bobák Zsolt kifejtette, számukra elfogadhatatlan, hogy a bizottság tagjai között vannak olyanok, akik mind a Dalkiával való szerződés megkötésekor (2000), mind pedig annak felbontásakor (2008) a képviselő-testület tagjai voltak.


- Úgy gondoljuk, hogy a saját döntéseit senki nem vizsgálhatja pártatlanul. Amennyiben pedig egy állami segítségnyújtás esetén a bizottság léte is okafogyottá válna, az a mi olvasatunkban azt jelentené, hogy nem kerülhet sor a felelősök felderítésére, ami elfogadhatatlan – mondta el Bobák Zsolt.

 

alt




A Jobbik helyi szervezetének vizsgálódását – ahogyan azt korábban is jelezték – a párt jogászai fogják segíteni, számukra közérdekű adatigénylés keretében kérnek ki anyagokat a hivataltól, tudtuk meg Hegedűs Lórántnétól. A Jobbik önkormányzati kabinetjének vezetője, és az Országgyűlés egyik jegyzője személyesen is tájékozódott kedden a párt helyi képviselőinél az ügyről és megdöbbenve tapasztalta, hogy a polgármester elmulasztotta képviselőtársait időben tájékoztatni a per állásáról. A testület jó részét ugyanis láthatóan meglepte a per elvesztésének híre januárban, holott arról a polgármester állítólag már tavaly év végén tudott. Valószínűsíthetően szintén volt tudomása a per első fokon történt elvesztéséről, de a képviselők állítólag arról sem kaptak tájékoztatást.


- Ez léptékét tekintve egy országos ügy, amit nem lehet elhallgatni sem egymás, sem pedig az országos nyilvánosság elől. Számításaink szerint a 750 millió forint Jászberény lakosságára lebontva fejenként 28 172 forintos terhet jelent. Megdöbbentünk azon, hogy a polgármester elmulasztotta alapvető tájékoztatási kötelezettségét egy ilyen horderejű ügyben. Mi azt reméljük, hogy segítségünkkel minél hamarabb sikerül tisztázni ezt az ügyet – zárta mondandóját Hegedűs Lórántné.

 

Rédei Panni

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít