Menu

Jászberényi Tündérkert: csontkovácsolás és önellátás

2015-03-05 11:36:30

 

Ma, amikor egyre többen hagyják el a modern városi környezetet, és egyre többen ébrednek rá arra, hogy nem mindig a legkönnyebb út a legjobb választás, sokan csak a lehetőségre várnak, hogy csatlakozhassanak hozzájuk. Horváth Csaba saját, németországi csontkovács praxisát hagyta hátra, hogy Jászberénytől nem messze megteremtse az önellátó gazdálkodás lehetőségét azoknak, akik erre vágynak.


alt- Elmondaná, kinek érdemes a Jászberényi Tündérkert iránt érdeklődni?


- Egyfajta közösségépítés a célom. Visszatérünk a természethez, újratanuljuk a rég elfeledett módszereket. Tavaly év végén már volt egy találkozónk, ahol a környékről és az ország más területeiről is jöttek önkéntesek a tiszta gazdálkodás elhivatott követői közül, hogy megnézzék, honnan indul a Jászberényi Tündérkert. Ezúton is jár a köszönet Petró Tibornak és csapatának a szervezésért. Bár elég rossz idő volt, megtisztítottunk közösen egy földterületet, és ágyásokat készítettünk. 

 

Egy-egy ilyen találkozás alkalmával sok dolog kiderül az emberekről. Az is, mennyire alkalmasak a feladatra. Sokan csak munka közben jönnek rá, hogy nem nekik találták ki ezt az életmódot. Azok, akik eljöttek a nyitó napra, mind rátermett emberek, és le a kalappal előttük. Nem szektát szeretnék alapítani, hanem közös akaratú és gondolkodású emberek számára nyújtok lehetőséget arra, hogy megtermeljék családjuk részére az egészséges élelmiszert. Bio gondolkodású embereket várok, akik jól érzik magukat munka közben, és akik mellett én is jól érzem magam.

 

alt




- Miért dönt úgy egy jól menő augsburgi praxissal rendelkező csontkovács, hogy hazaköltözik és biogazdálkodásba fog?


- Láttam, hogy a Balatonnál és az Őrségben ez már működik. Haza húzott a szívem, magam mögött hagytam mindent, és eszem ágában sincs visszamenni. Helyre kell rakni nagyon sok dolgot az emberekben. Nemcsak a gerincüket, hanem a gondolkodásukat is. Én ezt igyekszem elkezdeni. Az emberek fejében elültetett mag sok gondozással előbb-utóbb ki fog kelni. Emellett csontkovácsként is elindítom vállalkozásomat itthon, nagyjából egy időben a legközelebbi tündérkertes találkozóval.

 

alt

alt




- Dornterápiával és craniosacrális terápiával is foglalkozik, elmagyarázná, ez mit jelent?


- A Dornterápiát Németországban tanultam, abból a forrásból, ahonnan a terápia gyökerei erednek. Nevezhetjük úgy is, hogy a csontkovácsolásnak ez a német változata. A módszer lényege, hogy a belső, szervi problémákat azok kiváltó okánál kezeljük. Nem a tüneteket csillapítjuk, hanem a fájdalom okát szüntetjük meg a gerinc csigolyáinak helyre rakásával. altItt mindenkép meg kell említenem, hogy minden kismamának szüksége lenne erre a kezelésre szülés előtt a hátfájdalmak csökkentésére és a szülés után két hónappal újra kellene egy kezelés. A baba születése után az anya medencéje, csak ritkán áll vissza tökéletesen a megfelelő helyzetbe. Ha a medence nincs a megfelelő helyen vagy a gerinccsigolyák elcsúsznak, akkor az elhízástól az emésztési zavarokon át, a különböző fájdalmakig, bármi előfordulhat. Minden egyes csigolyától indul egy idegszál, ami egy belső szervhez fut. Ha a csigolya elmozdul és nyomja az ideget, akkor a hozzá tartozó belső szervnél jelentkezik a fájdalom. Ha a csigolya-elmozdulás a fajdalom oka, akkor nem feltétlenül a belső szervet kell kezelni, hanem a csigolyát helyre rakni. Így nagyon jó eredményeket lehet elérni. Én az esetek túlnyomó részében egy kezelésen belül használom a csontkovácsolást, a Dornterápiát, a kenést és az ínrakást is. Utóbbi egy ősi magyar módszer.

 

A Craniosacrális terápiáról valószínűleg kevesebben hallottak. Ez a csontkovácsolással ellentétben egy rendkívül finom módszer, az agyban és a gerincvelőben lévő folyadék áramlását tudjuk vele szabályozni. A kezelés jótékonyan hat az egész testre, a koponyától a keresztcsontig. Az iskolában azt tanultuk, hogy a kor előrehaladtával a koponyacsontok összecsontosodnak, de ez tévedés, ezek továbbra is mozognak. A terápia hatására pedig beindul a test öngyógyító képessége.

 

alt

 

Nagyon jól alkalmazható stresszes problémákra, alvási zavarokra, gyerekek fejlődési rendellenességeinél, nőgyógyászati, idegrendszeri és pszichés betegségeknél. Hatással van az idegrendszerre, a vérkeringésre, a testnedvekre, az izomrendszerre és így tovább. Hála istennek egyre többen szeretnének tenni az egészségükért. Én úgy érzem, hogy mindannyiunk közös érdeke, hogy az adott problémára megtaláljuk a segítő módszert. Jó lenne, ha mindenki fájdalommentesen és főleg boldogan tudna élni ebben a rohanó világban.

 

alt

alt

Horváth Csabánál a tündérkertről vagy a csontkovácsolásról érdeklődni a

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 30/58-49-557-e telefonszámon lehet.

Rövidesen élni fog a honlap is: www.csontkovacsjaszbereny.hu

Rédei Panni

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít