Menu

Régi rendelő, megújult környezet

2015-03-05 11:06:49

 

altSokan a gyerekekért hajlandóak a legtöbb áldozatot hozni. Pénzt, energiát, rengeteg munkát fektetnek abba, hogy gyerekeik a legjobb körülmények között cseperedhessenek. A jótékonysági felajánlások egy tetemes része is beteg, szegény - bocsánat, rászoruló - vagy éppen éhező gyermekek megsegítésével foglalkozó szervezetekhez kerül. Vannak, akik mindezeken túllépve nemcsak pénzt és energiát, hanem szabadidejüket és alkotókedvüket ajánlják fel a gyerekek javára. Ilyenkor történnek olyan csodák, mint a Thököly úti gyermekorvosi rendelőben az egyik nem túl régi szombati napon.

 

Tucatnyian fogtak össze, a kemény mag már nem először, hogy meséssé varázsoljanak egy olyan környezetet, ahol a gyerekek egyébként nem a legboldogabb pillanataikat kell, hogy eltöltsék. Pár évvel ezelőtt Németh Virág és segítői a Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályának folyosóját varázsolták át mesevilággá, most a gyermekorvosi rendelő falaira kerültek sellők, tündérek, kastélyok és rózsaszín orrú sárkányok. Családanyák és -apák, fiatal művészetpártolók, segítő szándékú emberek ragadtak ecsetet, hogy a rendelő kopár falait kicsit barátságosabbá tegyék. Virág tervei alapján dolgoztak, az önkormányzat pedig a festékanyag megvásárlásával segítette a kezdeményezést. Szatmári Antalné alpolgármester nem is mulasztotta el kiemelni a jó célért való összefogás támogatásának fontosságát, ezzel indokolva a hivatali segítséget.

 

A rendelő alig egy nap alatt változott az Óperenciás-tengeren túli tájjá. Azóta a kis betegek a legalább harmincéves akvárium halai mellett már más csodákkal is elterelhetik figyelmüket az éppen aktuális fájdalmakról.

 

A rendelő festésében részt vettek: Bozsik Ferenc, Bucholsky Tünde, Farkas Edit, Fodor Judit, Gonda Áron, Juhász Dániel, Konkoly Katalin, Mezőné Mizsei Tünde, Mihályi Zsuzsa, Nagy Ildikó, Puyau Dániel, Puyau-Agócs Annamária, Sóti Ildikó, Terjékiné Balázs Ágnes és Németh Virág.

 

RP

 

alt

Fotógaléria a Facebookon

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít