Menu

JKSE – MAFC: nagyon kell a szurkolók támogatása

2015-02-07 12:40:57

 

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokságban a hét végén a 22. forduló mérkőzéseit rendezik. A Jászberényi KSE csapata alsóházi rangadón a MAFC együttesét fogadja. A mienknek mindenképpen győzniük kell, hogy maguk mögött tartsák soros ellenfelüket és a Zalaegerszeget. 


Miután a jászberényi önkormányzat FIDESZ frakciója a költségvetés kapcsán úgy döntött, hogy bizonyos feltételek teljesítése esetén finanszírozza hogy az NB I A-csoportos Jászberényi KSE be tudja fejezni a bajnoki szezont, a kosárlabdázás jászsági szerelmesei kissé megnyugodhattak. Hogy azon túl a jövő mit hoz, azt ma még senki sem tudja, de most a MAFC elleni mérkőzésre kell összpontosítani.


Arra a találkozóra, amelyen nagyon nagy szükség lesz a csapatnak a szurkolói támogatására is. A két együttes ősz mérkőzésén a MAFC hazai környezetben hosszabbítás után győzte le csapatunkat. Igazán balszerencsés mérkőzés volt az, hiszen a hosszabbításban megsérült Csabay és Horváth Ákos is, s ez megkönnyítette a házigazdák dolgát. Közülük Csabay, valamint az ugyancsak hetek óta sérült Soós sem léphet pályára a fővárosiak ellen. Sőt, Mladenovics sérülése sem jött még rendbe, ő is hiányzik majd a JKSE csapatából. Szögi és Dramicanin sem teljesen egészséges, de ők minden bizonnyal ott lesznek a JKSE csapatában. Az ellenfélnek is lesz egy hiányzója, Sztavrosz Toutziarakisz nem bevethető, s ez érzékeny veszteség a számukra.


A mieink hat, a vendégek kilenc mérkőzés óta nyeretlenek, azaz éppen ideje lenne már ezt a rossz sorozatot megszakítani a csapatoknak. Remélhetőleg ez a mieinknek sikerül majd. Miután a hétközi fordulóban a Zalaegerszeg legyőzte a Kaposvárt, így  két győzelemnyi már csak az előnyünk a ZTE-vel szemben. Győzelem esetén visszaállíthatnák a három sikernyi távolságot, amely megnyugtató lenne az alapszakasz hajrájának kezdetén.


Olyan csapatunk van, amelyik megérdemli a biztatást, hiszen a nehézségek ellenére a fiúk szívvel, lélekkel küzdenek a berényi színekért a meccseken. Éppen ezért nagyon jó lenne, ha minél többen kilátogatnának szombaton koraeste a Bercsényi úti játékcsarnokba, hogy biztatásukkal átsegítsék a holtpontokon csapatunkat.


A 22. forduló párosítása:

február 7. – szombat

18.00 óra: Jászberényi KSE – MAFC

18.00 óra: Kaposvári KK – EGIS Körmend


február 8. – vasárnap

16.30 óra: Marso Nyiregyháza KK – Atomerőmű SE

18.00 óra: TLI Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE Szedeák

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Falco-Optika Trend KC Szombathely

18.00 óra: Soproni Sördögök – PVSK-PANNONPOWER


A bajnokság állása:

1. Atomerőmű SE                                       17gy    2v

2. Soproni Sördögök                                  16gy    3v   

3. KTE-Duna Aszfalt                                   14gy    5v

4. Falco Trend-Optika KC Szombathely 13gy     6v

5. Pécsi VSK-PANNONPOWER              12gy     8v

6. Kaposvári KK                                         11gy      9v

7. TLI-Alba Fehérvár                                    9gy    10v

8. Naturtex-SZTE-Szedeák                        9gy    10v   

9. Egis Körmend                                         7gy    12v

10. Marso Nyíregyházi KK                          6gy    13v   

11. Jászberényi KSE                                   5gy    14v   

12. MAFC                                                      3gy    16v   

13. Zalakerámia ZTE KK                           3gy    17v


Szántai Tibor 
    

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít