Menu

Kiemelkedő leheles eredmények a megyei fizikaversenyen

 

2014-03-28 12:00:09

 

A Lehel Vezér Gimnázium fizika munkaközössége idén március 22-én rendezte meg a több, mint 30 éves múltra visszatekintő Holló András Megyei Fizikaversenyt. Saját diákjaink mellett vendégül láttuk a szolnoki Verseghy és Varga Gimnázium, valamint a törökszentmiklósi Bercsényi és a mezőtúri Kossuth Gimnázium legkiválóbb ifjú fizikusait és kísérőtanáraikat.

 

A verseny kiváló alkalom nemcsak arra, hogy a diákok összemérjék tudásukat, hanem arra is, hogy a fizika tanárok megbeszéljék a tantárgy oktatásával, az érettségi vizsgáztatással kapcsolatos nézeteiket, tapasztalataikat. Ez alkalommal vendégünk volt iskolánk egykori diákja Darabont Tibor is, aki a nagy magyar fizikusról, Teller Edéről tartott előadást.
 

alt

 

A zsűri dinamikus munkájának köszönhetően már kora délután megszületett az eredmény: leheles diákjaink kitűnően szerepeltek, hiszen mindhárom évfolyamon a miénk lett az 1. helyezés!

 

Köszönet illeti Mike János tanárurat (Szeged, Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) a feladatok összeállításáért, Németh András, Horváth Balázs szülőket és Szatmári Zoltánt a verseny támogatásáért.

 

A leheles diákok eredményei:

10. évfolyam:

I. Csáki Máté
III. Kalup Csilla
IV. Gulácsy Dominik
Tanáruk: Buzásné Tábi Gizella

11. évfolyam:

I. Németh András
IV. Cseh Mariann
V. Nagy Bence
Tanáruk: Buzásné Tábi Gizella

12. évfolyam:

I. Farkas Tamás
II. Szabó Barnabás
VI. Berke Márton
Tanáruk: Nagy Tibor

               

Nagy Tibor munkaközösség vezető (LVG)
       
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít