Menu

Megszépült a gyermekosztály

2012-08-21 11:09:17

 

altKöszönhetően a közel húsz önként vállalkozó, leendő és már "praktizáló" anyukának, Németh Virág szervezésének - no meg a Mamut Festék-Centrum nagylelkű felajánlásának -, augusztus 18-án fél nap alatt vidám dekorációkkal gazdagodott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Gyermekosztályának folyosója.

 

Szombaton délelőtt tíz órától lelkes önkéntesek lepték el a gyermekosztály folyosóját. Kezükben ceruzával és radírral estek neki - a korábban az Electrolux Vasasszakszervezet felajánlásából – fehérre mázolt falaknak, hogy egy kis életet vigyenek a nem éppen vidámságáról híres kórházi környezetbe. Hétvégeken kevesebb beteg kisgyerek tartózkodik a kórtermekben, így nem okozott különösebb fennakadást a folyosón a festőeszközökkel, párnákkal és állatfigurás sablonokkal okozott zsúfoltság. A zömében fiatal anyukákból álló faldekorálók Németh Virág felhívására érkeztek, hogy maguk is részt vegyenek az akcióban. Néhányan közülük azért, mert saját gyermekük is köszönhette gyógyulását a gyermekosztály dolgozóinak, néhányan pedig pusztán jó indulatból, a jó cél érdekében ragadtak ecsetet. Az ügyesebb kezű anyukák a kontúrok délelőtti felvázolásában vettek részt, mások a délutáni festésben vállaltak szerepet. Akadt azonban olyan anyuka is, aki nem tudott eljönni, de maga helyett egy halom matricát küldött, amivel legalább annyira megörvendeztethetik a beteg gyerekeket, mint a falra festett bűbájos állatfigurákkal.

 

Németh Virág – aki korábban már gyűjtést is szervezett a kórház javára – elmondta, régóta szervezte az akciót és tervezte a felfestett figurákat, így nagyon kellemes meglepetés volt számára, hogy szombaton végül annyian eljöttek segíteni, hogy akadt, akinek már nem is jutott feladat. Legalább ennyire meglepődött azon, hogy a dekoráláshoz szükséges festéket a Mamut Festék-Centrum első szóra rendelkezésükre bocsátotta. Köszönhetően nekik, valamint a sok önkéntesnek és családjuknak, akik szabadidejüket áldozva vállalták a munkát, a beteg kisgyerekeket már nem a rideg kórházi falak fogadják az osztályon. Hogy ez mennyit jelent számukra, azt igazolja annak a kislánynak a mosolya, aki végignézte a folyosó megszépülését, és infúzióval a karjában is együtt mosolygott az alkotókkal a makipofa-festőecset rejtélyes eltűnésén, meg az óriási zsiráf foltjain.

 

Rédei Panni

 

alt
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít