Menu

Átadták a megújult a városközpontot Jászberényben

2012-08-20 08:59:24

 

Közel 770 millió forintos beruházással megújult Jászberény városközpontja. A felújítást egy sikeres pályázat előzte meg, amelynek révén a Jászság központjában az eddigi legnagyszabásúbb és legnagyobb költségvetésű európai uniós társfinanszírozású projektet valósíthatták meg.

   

A munkák teljes költségéből az Európai Unió és a magyar állam által biztosított támogatás több mint 560 millió forintot tett ki - közölte Földi Zsuzsa projektmenedzser a vasárnap tartott zárórendezvény alkalmából az MTI-vel.
   

Tájékoztatása szerint a területileg összefüggő fejlesztések során megújították és kétirányúvá tették a város Kőhídját. Felújították a Lehel Vezér Gimnázium és a Déryné Művelődési Központ épületének homlokzatát és az utóbbi tetőszerkezetét. Teljesen átalakultak a Szentháromság tér és a Fürdő utca közterületei, amelyeken számos hagyományos városképi elem megtartása mellett új EU-szabványos játszóteret, új parkolóhelyeket, vízjátékot és egy nyilvános illemhelyet alakítottak ki. A projekt által létrehozott teljesen új városarculati elem a Zagyva-parti sétány, ahol rendezték a vízpart belső szakaszát és több akadálymentesített lejárót építettek ki.
   

A Kőhíd rekonstrukcióját és kétirányúvá tételét még 2011-ben a Keller Plusz Kft. végezte. Az idei munkák közül a Déryné Művelődési Központon és a Lehel vezér Gimnáziumon az Imola Konstrukt Kft. dolgozott. A Promenád és a Fürdő utcai közterületen az újjáéledt zöldfelületek, az új játszótér és a parkolóhelyek a Pannon Park Forest Kft. munkájával valósultak meg. A Boserép Kft. a Zagyva-parti sétány teljes körű kiépítését végezte el. A helyi önkormányzat saját pénzügyi forrásból további kiegészítő beruházásokat is végrehajtott, így a Zagyva-parton megerősítette a támfalat és új korlátot épített ki.
   

A kétfordulós ROP (Regionális Operatív Program) pályázat első fordulós beadása 2008. június 16-án történt, támogatási szerződés aláírására 2010. augusztus 9-én került sor.
   

A projekt műszaki tartalmának megvalósítása mindvégig kiegészítő tevékenységekkel párosult. Az úgynevezett "soft", azaz nem műszaki illetve beruházási jellegű tevékenységek célja a jász identitást, kötődést és büszkeséget erősítő akciók szervezése volt elsősorban a fiatalok számára. Ennek jegyében megjelent a Szülőföldünk a Jászság című helytörténeti kézikönyv, és lezajlott a Ki mit tud a tánc nyelvén - Jászberényi táncgála, amely a városban működő gyermek- és ifjúsági tánccsoportoknak adott lehetőséget a bemutatkozásra. A város önkormányzata fotópályázatot hirdetett, a nyertes pályaműveket az új Zagyva-parti sétányon, szabadtéri tárlaton tették közszemlére.


MTI

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít