Menu

Kiséren is van bíró!

2012-08-15 07:31:45

 

Annak a bírónak van egy háza, annak háznak van egy udvara, és abba a jász udvarba járnak az emberek ünnepelni. Nem lesz ez így másként ezen a héten, pénteken sem a Pendzsom Folkfesztivál keretén belül. Lukácsi György barátunk meghívott és mi szívesen megyünk „A jászsági bíró udvarába…” Jászkisérre.
 

 

Egy héttel ezelőtt mutatták be a Csángó Fesztivál Nyitóelőadásaként a Lehel-Filmszínházban, Jászberényben immár másodszor telt ház előtt, „A jászsági bíró udvarába…” című műsort. Most ismét bemutatóra kerül a sor, ezúttal Jászkiséren, a XX. Jubileumi Pendzsom Folkfesztivál keretén belül, augusztus 17-én, pénteken este 21.30 órai kezdettel.

 

alt

 

Kicsit más lesz ez az előadás, mint az előző kettő. Az eddig ügyesen szereplő, a műsor teljes jogú részét képező, két jászberényi gyermekcsoport (Gyakorló és Nagyboldog) a késői kezdés miatt nem lép színpadra. Fellép viszont, az eddigi műsorokban nem szereplő Hétszínvirág Táncegyüttes (Jászapáti) és a Ritmusirtók Együttes (Jászkisér), kik együtt táncolnak a műsor gerincét adó Jászberényi Hagyományőrző Együttessel. Eltérés még, hogy a Zagyva Banda helyett a Jártató Együttes húzza a talpalávalót, de Pál Mihály jászberényi prímás, zenei szerkesztő, ott lesz velünk. Három műsor és a harmadik dudás érkezik a Dudatánchoz Nagy Zoltán személyében.
 

Számomra - mint rendező-koreográfus számára -, is igen sok a változás, és ott vannak még azok a láthatatlan dolgok, melyek majd a csütörtöki főpróbán fognak előbukkanni. Mégis szívesen ajánlom az előadást mindenki figyelmébe, hisz új színekkel gazdagodik a műsor. A jászberényi bíró udvara kétszer fogadott be minket, a jászkiséri bíró pedig most fogad portáján. Bízunk benne, hogy vannak még bírók a jászságban, kik szívesen látnak bennünket. Keressenek nyugodtan, és mi igyekszünk ott lenni!  
 


Kocsán László

Fotó: Suba Bea

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít