Menu

A természet titkaival ismerkedtek

2011-11-04 10:17:00

 

altÉvente háromszor-négyszer gyermekcsoportokat fogad a Lehel Vadásztársaság a meggyespelei vadásztanyán. Legutóbb októberben a Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és AMI Bajcsy-Zsilinszky úti intézményéből érkeztek diákok, hogy közelebbről megismerkedjenek a természet rejtett kincseivel.


Vonattal érkeztek a meggyespelei vasútállomásra, ahonnan már az is nagy élmény volt számukra, hogy a vadásztársaság ponyvás teherautójával szállították el őket úticéljukhoz. Ott előadások során ismerkedhettek meg a társaság területén és a hazánkban élő vadfajok jellemzőivel, szokásaival, az élővilágban előforduló érdekességekkel.


A vadásztársaság szakemberei preparátumok, trófeák, vadászati eszközök, felszerelések bemutatásán keresztül vezették be a gyerekeket nemcsak a vadászok életébe, de az vadgazdálkodás rejtelmeibe is. Utánozták az állathangokat, állathívó sípokkal mutatták meg az őzgida és a suta hangját, ismerkedtek a mezei nyúl, a fácán, a vaddisznó és még sokféle állatfaj életmódjával, jellemzőivel.


altEzt követően körüljárták a vadásztanyát, megtekintették a fácánkifutót és a számtalan eszközt, melyek a vadászok munkáját nap mint nap segítik, sőt néhány vadászkutyának és gazdáiknak köszönhetően még egy izgalmas bemutatót is tartottak számukra. A gyerekek nagy örömmel és kíváncsisággal figyelték, ahogyan a vizslák és a szálkás szőrű tacskók lesik gazdáik minden rezdülését, és követik parancsaikat.


Egy magasleshez való kirándulás is a négyórás délutáni program részét képezte, a gyerekek meghódítva a magaslest távcsöveken keresztül pásztázhatták a vidéket, majd megtudhatták, miért fontos a vadon élő állatok téli takarmányozása.


Felejthetetlen és minden tekintetben hasznos napot zárhattak az iskola 3. B osztályos diákjai és osztályfőnökük, Füzesiné Béres Margit, akik nem az elsők, de nem is az utolsók voltak azok között, akiket a vadásztársaság szakemberei örömmel ismertettek meg a gyermekek nyelvén a természet védelmének és a vadászat szépségeinek fontosságával.

 

RP
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít