Menu

Összefogás Ricsi gyógykezeléséért

alt Gyakran beszélünk elembertelenedett, a pénz által uralt világról, amikor napjaink történéseit értékeljük. Az emberek többségének mindennapjait a megélhetésért folytatott küzdelem tölti ki.

Ebben a helyzetben óriási dolog az, ami városunkban történik egy beteg kisfiú megsegítésére. Szerkesztőségünkben három hete megcsörrent a telefon. Farkas Ricsi nagymamájaként mutatkozott be hívónk. Annak a jászberényi kisfiúnak a nagymamájaként, akinek életmentő tüdőátültetésre van szüksége, s ezt Bécsben tudják az orvosok elvégezni. Korábban a megyei lapban már írtak a gyermekről, de mint a nagymama mondta, nem nagyon gyűlnek az adományok. A műtét költségeit ugyan finanszírozza a tb, ám a kint tartózkodás is sokba kerül, s ezt a családnak kell biztosítania. Idei kilencedik számunk első oldalán tettük közzé a felhívást Ricsi és családja megsegítésére, s minden bizonnyal ennek a hatására is, egyre-másra jöttek a hírek a különböző jótékonysági rendezvényekről. Így Ricsi elmúlt hétvégéje igen mozgalmasra sikeredett.

A hat és féléves kisfiú betegségéből adódóan nem igazán mozdul ki otthonról, ám ennek ellenére nem tűnt megilletődöttnek a péntek esti JKSE – Szolnoki Főiskola Olaj KK NB I/B-s kosárrangadón, ahová a jászberényi klub invitálta Ricsit. A bejáratnál lehetett a család megsegítésére szánt pénzadományt elhelyezni. Formabontó módon ezúttal a csapatok bemutatása után még nem a mérkőzés kezdődött, hanem Ricsi zsákolt egyet. Megható látvány volt, amint a mieink csapatkapitánya, Mészáros Richárd felemelte druszáját, aki a kosárba helyezte a labdát. Vastaps kísérte Ricsit, mégpedig annak reményében, hogy a sikeres műtétet követően ismét találkozhatnak majd vele a sportbarátok a kosármeccseken. Információink szerint 74 ezer forint gyűlt össze a kosármérkőzésen. Külön említést érdemel, hogy a vendég szolnoki egyesület 40 ezer forinttal szállt be az adományozók sorába. Köszönet érte.

Szombaton délelőtt Ricsi útja a SZII ABK műjégpályájára vezetett, ahol az egykori profik és a mai amatőr jégkorongozók vívtak egy jótékonysági mérkőzést. A belépő 500 forint volt, s összesen 102 ezer forint gyűlt össze. Csókási, Bató, Balla, Szajka és a többiek hatalmas lelkesedéssel kergették a pakkot, s ezúttal is bizonyították, hogy a pályán és a pályán kívül is nagy szívük van. Csak a mérkőzés végén tűnt fel, hogy a fiúk között lányok is jégre léptek. Szöllősi Boglárka és Nagy Mariann jeges kötődése közismert, így nem meglepetés, hogy a jégkorong is az egyik kedvenc sportjuk. Jó volt látni a nagy öregek és a mai fiatalok lelkesedését.

Délután a Belvárosi Általános Iskola Bercsényi úti játékcsarnokában a Jászság Népi Együttes rendezett jótékony céllal táncgálát, melyre természetesen sokan voltak kíváncsiak. Ez volt Ricsi hétvégi útjának harmadik állomása, melyen 250 ezer forint gyűlt össze. Táncosaink ezúttal is remek hangulatot teremtettek, s nem mellékesen elérték céljukat, hiszen segítségükkel immár közel egymillió forint áll rendelkezésre a kisfiú gyógykezelésére.

Elismerés és köszönet a kosarasoknak, a jégkorongozóknak, a táncosoknak és mindazoknak, akik ezeken a rendezvényeken bármilyen összeggel is hozzájárultak egy jó cél eléréséhez.

Ricsi és szülei egyébként minden nap a bécsi transzplantációs klinika telefonját várják, hogy mikor kell kiutazniuk, hogy a műtétet végző orvoscsoport a szükséges vizsgálatokat a kisfiún, illetve a donoron, édesanyján elvégezhesse.

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít