Itthon

 

Mesél az erdő

Nyomtatás

alt

A Kistehénből és a Budapest Bárból is ismert zenész (dalszerző, író, lovasedző, filmes), Kollár-Klemencz László több mint egy éve adta ki harmadik szólóalbumát, a Rengeteget. „Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam – vallotta meg. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe, árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb. Ezt a lemezt ennek az útnak, ennek a felfedezésnek a vágya hozta létre.”

 


Bővebben...

Új munkahelyek, korszerű berendezések

Nyomtatás

alt

A Ferro-Press Kft. tekintélyes gyárbirodalommá alakult az elmúlt évek során. Jászberény határában újabb és újabb üzemcsarnokok nőttek ki a földből, mert a lehetőséget a cég mindig igyekszik kihasználni. Ehhez állami támogatásokat is sikerült szerezniük. Február 7-én az újabb lehetőségekről esett szó, amikor a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály látogatott a jászberényi céghez. Bővebben...

A cigánylányt megtartották

Nyomtatás
alt
Csodálatos a műgyűjtők világa. Nemcsak azért, mert tehetős emberek, s milliókat költhetnek műtárgyak vásárlására. Az is különleges, hogy a műtárgyak történetét, távoli korokban élt emberek, alkotók életútját, egy-egy alkotás érdekességeit is ismerhetik. S vannak, akik ezt meg is osztják az érdeklődőkkel.


Bővebben...

Az olajpasztell titkairól

Nyomtatás
alt
Mindig meglep, hogy a csöppnyi kis múzeum, a Hamza Galéria mennyi arcát tudja mutatni. Most, január végén a nagy „kiállító teremben” Hamza D. Ákos munkáiból láthatunk ismét válogatást, s felesége, Mária divatrajzai is helyet kaptak az egyik sarokban. A Műhelytitkaink sorozat 14. rendezvényén azonban nem ők, hanem Telek Béla művész-tanár és olajpasztell alkotásai voltak a főszereplők. Tíz alkotása látható az egyik kisebb teremben. Ennek kapcsán aztán az olaj-pasztellről beszélgethettünk kicsit részletesebben.


Bővebben...

Budai Lóránt beperelte Pócs Jánost

Nyomtatás

alt

Február 7-én, szerdán délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom jászberényi irodájában tartott sajtótájékoztatón jelentette be a szervezet jászsági országgyűlési képviselő-jelöltje, hogy a Jász Trió TV-ben elhangzottak miatt személyiségi jogi pert indított Pócs János fideszes országgyűlési képviselővel szemben. Mint mondta, Pócs januári értékelőjében ugyanis hazug állításokat fogalmazott meg vele kapcsolatban, hogy megtévessze a választókat.

 


Bővebben...

1. oldal / 159